top of page

ניתוח אקסיאלי של החלל הציבורי בסגו-אמאדו 

 שחר רודריג  אילאיל פייגלין

מקרה בוחן: בניין סגו-אמדו קומות 2, 3

תחמנו את החלק הציבורי בקומות 2 ו-3 בבניינים סגו-אמאדו (מסדרונות, החלל מעל ומחוץ לגלריה, והגשר שמעליו). בשלב הראשוני ביצענו ניתוח אקסיאלי בתוכנת depthmap לכל קומה כדי להבין את המצב הקיים.בדקנו את הפרמטרים איטגרציה (גלובלית) ובחירה. בסופו של דבר התמקדנו במדד האינטגרציה לבחינת השינויים שביצענו.

 

אסטרטגיות פעולה

בקומה 3 בחרנו דרך פעולה שלא דורשת שינויים מבניים קיצוניים, כך שבמינימום מאמצים (הנדסיים, כלכליים ועוד) אנו משנים לחלוטין את המפה האקסיאלית דבר שיכול להשפיע רבות על השימוש במרחב.

בקומה 2 בחרנו דרך פעולה אגרסיבית יותר אשר דורשת חירור חללים קיימים (מאמץ כלכלי והנדסי גדול בהרבה). ראוי לציין גם כי בחלופה זו אנו מאבדים שטח משרדים בנוי – עוד משתנה שיש לקחת בחשבון.

לכאורה פעולה זו אינה רווחית ומוגזמת אך ממנה ניתן לצאת למסקנה תכנונית כללית יותר לגבי הטיפול בפינות של מסות סגורות בחללים ציבוריים וההשפעה הניכרת של צורתן על צירי הקירבה והקישוריות. 

שימוש בכלי ה axial map

התוצאות של שימוש בכלי זה נראות לכאורה טריוויאליות, אולם במקרים מסוימים מצאנו כי הן מחדדות נקודה תכנונית חשובה או אפילו מציגות תמונה שונה מהמצופה בהקשר של תפישת החלל ותפקודו.

הבעיה העיקרית שמצאנו בשימוש בכלי זה היא התפיסה הדו ממדית שלו. במצב כמו שאנחנו חקרנו - חללים בעלי קשרי מבט ותנועה ורטיקליים – הכלי אינו יודע להתייחס לכך והמסקנות שהוא מספק ראויות להיבדק באמצעים נוספים שיבחנו גם את האספקט התלת ממדי של המרחב. השלב הבא יכול להיות חיבור גרפי הבחירה (choise) שמייצרת התוכנה בנקודות החיבור הוורטיקליות ליצירת גרף אחד של 2 הקומות ובחינה כוללת של החללים כמקשה אחת.

bottom of page